2013. június 4., kedd

Hipsta Please!

Sziasztok!

Egy kedves olvasónk kérte,hogy írjunk egy bejegyzést a hippikről. Ennek őszintén örültem, hiszen ez a stílus hozzám is igen csak közel áll. Néhány dolgot azonban le kell szögezni. Ez a stílusirányzat már egyáltalán nem ugyan az mint régen. A mai hipsterek már nem nyilvánítják ki annyira az érzéseiket mint korábban. Illetve az öltözködés terén is változtak a dolgok. Régebben a 'mindent mindennel' szabály érvényesült, ma már kialakult egy harmónia az egyes ruhadarabok között. Fontos azonban,hogy mint általában a stílusirányzatok   többsége, ez is belülről ered. Amíg nincs meg bennünk a harmónia, addig nem lehetünk igazi hippik. 
Noss a belső tulajdonságokról most annyira nem szeretnék írni, hiszen ezt mindenki maga tudja. Nincs megszabva,hogy 'szeretned kell a világot' vagy épp 'különcnek kell lenned'. Térjünk át a blog fő témájára, az öltözködésre.



Hoztam nektek néhány pólót. A hipstereknél fontos,hogy a ruhák (leginkább a pólók) felirata,valami érzést fejezzen ki. Vagy épp, olyan kép díszítse ami nagyon művészi. Gyakran láthatunk a stílus képviselőin egyszerű és fordított háromszög, vagy kereszt  lenyomatú pólókat is.









Itt a nyár(bár az időjáráson ez nem látszik) ezért hoztam nektek néhány, igazán hippis sortot. A koptatott, batikolt,rojtos, talán még szegecses farmersortok erősen a stílushoz köthetők. Ezeket leginkább a fenti pólókkal kombinálják. Bátran válasszatok hasonló nadrágokat lányok! Ezek soha nem mennek ki a divatból!









Hoztam nektek néhány saját összeállítást is. Egy egyszerű nadrág és felső. Az igazi hangsúly a kiegészítőkön van. Gondolom már vártátok, mikor említem meg a hosszú hajat, és a vízszintesen elhelyezett virágfüzéres hajpántot. Igen, ezek is elengedhetetlen kellékek. A vastag keretes szemüveg a fél világot ismét meghódította, azonban ez egyre inkább kezd visszavonulni, ahogy látom. 
Ha nem tudtok hasonló hajráfokat beszerezni, vásárolhattok, vagy készíthettek masnikat. Ezek ugyan annyira köthetők az irányzathoz.






Abszolút a kedvenc összeállításom. A pulóver hihetetlen. A tervező gyönyörű színeket használt, amiket könnyen párosíthatunk egy barackos nadrággal, és egy egyszerűbb cipővel. Azonban nagyon fontos,ha hasonló, mintás, kirívó ruhadarabot viselünk, hanyagoljuk a rikító kiegészítőket. Valamint az egyszerűbbekből sem jó ha sok van, az ugyanis bazári hatást kelthet.








Az utolsó összeállítás abszolút trendi. Gondolom sokan nem tudtátok,hogy a nagyon halvény mentha és a barackos pink milyen jól kombinálható. Azonban ez az év slágere lesz! Észre vehető,hogy a képen látható szoknya, nem épp mini. Azonban nem kell megijedni. Idén a hosszabb, térd felett véget érő darabok is abszolút befutók. Tűrjétek be az inget, de úgy, hogy kissé legyen buggyos. A derék szabású szoknya , és a betúrt buggyos ing együtt remek hatást kelt. Kiegészítőként választhattok kalapot, vagy akár egy fekete masnit a hajatokba! A szettet hordhatjátok balerina, vagy velúr félcipővel is.





Egyenlőre ennyi lettem volna.  Elég rosszul érzem magam, mert kevés bejegyzést írok, de most igyekszem bepótolni. Már dolgozok a következőn! Megnyílt a hivatalos Facebook és twitter oldalunk is! 
Patti&Ági

1 megjegyzés:

  1. mindegyik nagyon jó, de a 3. szettet imádom! ♥♥♥
    és egy olyan kérdésem lenne: az első szettnél van a virágfüzéres hajpánt, olyat hol tudok beszerezni?? :D

    VálaszTörlés