2013. június 11., kedd

DIY - nadrág, cipő, felső

Sziasztok!
Mielőtt bármibe is belekezdenénk szeretném megköszönni nektek, hogy ennyire kitartóak vagytok! Köszönjük a sok-sok olvasót a látogatókat és legjobban a rengeteg kommentet. Továbbra is tartsátok meg ezt a szokást, hisz mi így tudjuk meg hogy tetszik-e amit csinálunk, és itt tudjuk felmérni miről is szeretnétek olvasni. Mivel ennyire sokan vagytok, és remélem egyre jobban nő a számotok ki szeretnénk terjeszteni ezt a dolgot több felé is. A Blog már elérhető FACEBOOK -on   Twitter-en és hamarosan  Instagram-on is követhettek minket! Viszont addig minden egyes olvasót arra buzdítanék, hogy nyomjon egy lájkot az oldalra, így mindig időben értesülhettek a frissekről, és persze a divatról!!!


Szerintem sokan örülnétek, ha a régi dolgaitokat amit már nem akartok, nem tudtok, vagy egyszerűen meguntatok át tudnátok alakítani, trendibbé tenni és újra hordani. Így mára azt gondoltam ki, hogy csinálok nektek egy "DIY" bejegyzést, vagyis egy 'csináld magad' dolgot. Mutatok pár trükköt amivel ti is trendibbé varázsolhatjátok megunt, kinőtt, unalmas ruhadarabjaitokat. Cipő, nadrág, felső harcra fel!

Kezdeném is egy nagyon trendi rövidnadrág elkészítésével. 
Minden amire szükséged lesz:
~egy már nem használt nadrág, amire már nincs szükséged. Mindenképp kérdezd meg otthon, hogy felhasználhatod-e. Illetve, ha nincs ilyened akkor elmehetsz egy használt ruha boltba és vehetsz egyet, körülbelül ezer forintért.
~egy olló - fontos, hogy az éle jó legyen, tehát lehessen vele jól vágni
~hipó - kérd felnőtt segítségét.
~gumikesztyű, hogy megelőzzük a bajt
~ruhaszínező, ruhafesték /rengeteg színben kapható a hobby boltokban/
~egy kartonminta, jelen esetben ez egy kereszt, de lehet szív csillag, vagy ami épp neked tetszik.

Hogy készítsd el:
1. - Legelőször mindenképp egy rövidnadrágot tegyél oda a nadrághoz,majd vágd le a szárát a másik mentén. A levágott felet hajts át a másikra, mint amikor összehajtod, és azt is vágd le ugyanakkorára. Így érheted el könnyen, hogy ugyanakkora legyen a két szár.
2. - Ezt követően vegyél egy kannát/lavort és tedd olyan helyre ahol nem döntheti fel senki, nem léphet bele senki. Vedd fel a gumikesztyűt, majd saját magad, de szülő segítségét is kérheted, hogy öntse bele a lavorba a hipót. Ezután a nadrágot lógasd bele úgy, hogy egy akasztóra felcsípteted és azzal lógatod, vagy valamire felakasztod, hogy a vége, DE CSAK A VÉGE érjen bele. Körülbelül egy óra múlva engedd kicsit beljebb, hogy a nadrág fele belelógjon a hipóba. Majd ezt pedig fél óra múlva szedd ki. Végül ha világos farmert szeretnél akkor még 15 percre az egészet beleteheted, de ha így is tetszik akkor csöpögtesd le majd forró vízzel mosd ki. Ezután szárítsd meg majd mosasd ki a többi ruhával együtt. 
Egy kis PLUSZ: ha szeretnél színes ombre nadrágot akkor beszerezhetsz színezőt, ami direkt ruhákra alkalmazható és még a mosás előtt lógasd bele a végét egy órára, vagy egy kis vattával és vízzel lógasd bele a festékkel teli vizes edénybe. FONTOS, hogy itt már ne használj hipót, de ez a dobozon rajta is van. 
3. - Ha kimostuk a nadrágot és meg is száradt tegyük a kivágott mintát a nadrág hátsó zsebére majd fessük illetve fújjuk be azzal. Hagyjuk egy órát száradni, majd kimoshatjuk, illetve már fel is vehetjük. Viszont, ha ki szeretnénk utána mosni, semmiképp ne fehér ruhákkal, hanem feketével tegyük, hisz ereszthet még a festék.
Ha elkészültetek vele akkor küldjetek nekünk képet a twitter illetve a facebook oldalunkra!!!!Pár nagyon szép darabot a blogra is felteszünk!

Ezen a nyáron nem csak a bohém mintás szoknyák és toppok hódítanak, hanem a cipők is, amit akár TE is könnyedén elkészíthetsz otthon!
Minden amire szükséged lehet:
~egy fehér cipő - ezt beszerezheted itt is [X]
~ruhaszínező filctollak, vagy festék.
~cikk-cakk minta,/ ha festékkel dolgozol /

Hogy készítsd el:1. - tedd a fehér cipődet egy újságpapírra, majd ragaszd le a cikkcakkokat. Nem kell pontosnak lennie, lehetnek kisebb és nagyobb részek is
2. - fogd meg a festéked/filctollad, majd láss neki a színezésnek. Nem kell nagy kreativitás, csak színezz ahogy neked jól esik, nem csinálhatod rosszul.
3. - hagyd száradni a friss levegőn legalább egy napig. Mondjuk tedd ki az ablakodba, vagy az erkélyre.
4. - viseld fehér csőfarmerrel és egy hasonló mintás felsővel és nagyon trendi leszel. A farmert hajtsd fel a bokádnál és már mehet is egy csajos este.
Ha elkészültetek vele akkor küldjetek nekünk képet a twitter illetve a facebook oldalunkra!!!!
Pár nagyon szép darabot a blogra is felteszünk!



Kihagyhatatlan ezen a nyáron a haspóló!!! Főleg ez a trendi darab.
Minden amire szükséged lehet:
~egy fehér topp, vagy egy póló aminek levágod az ujját, hogy ujjatlant kapjunk. Körülbelül 400-600 Ft-ért beszerezhető már.
~olló
~vállfa

Hogy készítsd el:
1. - akasszuk fel a felsőt egy megfelelő helyre ahol jól hozzáférhetünk. /a képen látszik/
2. - olló segítségével vágjunk csíkokat egészen a mell alatti részig. /képen látszik/
3. - ezek után egyszerűen csak össze kell csomózni egymással őket. Mindig amelyik épp mellette van. 
4. - mikor a végéhez értek levághatjátok a maradékot, de ott is maradhat.
egy kis PLUSZ!!
~ ha esetleg még maradt a színes festékből akkor a felső végét belelógathatjátok, így ombre haspólót kaptok.
~ ha a pólód nem fehér, hanem mondjuk kék/szürke akkor akár hipóval is elérhettek ombre hatást. Csak ilyenkor fél majd negyed órára hagyjátok benn a lavorban
~ viszont ha hiperszuper trendi felsőt szeretnétek, akkor színes festékkel cikk-cakk alakban befesthetitek a felsőt és utána csíkozhatjátok fel, nagyon szuperül nézne ki!
Ha elkészültetek vele akkor küldjetek nekünk képet a twitter illetve a facebook oldalunkra!!!!
Pár nagyon szép darabot a blogra is felteszünk!

Ha bármi egyéb kérdésetek lenne ezzel a témával kapcsolatban, akkor írjatok kommentet, facebookon üzenetet, vagy esetleg twitteren tweeteljetek nekünk. Köszönjük, hogy ennyien olvassátok a blogot. A meglepetés hamarosan érkezik.
Remélem tetszett ez a kis beszámoló! És ne feledjetek, merjetek kockáztatni és higgyétek el jól fogjátok magatokat érezni a bőrötökben! 
Lájkoljatok minket FACEBOOK -on és kövessetek TWITTEREN!
 Ha bármi kérdésetek lenne akkor ITT tudtok kérdezni tőlemITT pedig Ágitól. Elértek Instagramon  Tumblr-n Facebook-on és a másik Blogomat is olvashatjátok. 
Viszont mindenképp hagyjatok kommentet, hogy mi tetszik esetleg mi nem, és miről szeretnétek olvasni az elkövetkezendő napokban.
puszi Patti & Ági Xx





3 megjegyzés:

  1. Nagyon hasznos tippek...biztos, hogy valamelyiket /vagy talán mindet/ kipróbálom :D*--*

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok:)
    Ez a póló eszméletlen cuki*-*
    Tuti megcsinálom:$
    Livi.xx

    VálaszTörlés
  3. Ezek nagyon jók!!! majd én is megpróbálkozom velük! ilyet ha tudtok hozzatok még!! eddig ez volt a kedvencem

    VálaszTörlés