2013. május 28., kedd

Haj stílusok

Sziasztok!
Páran azt is kértétek, hogy Eleanor hajstílusáról mondjak pár szót. Tökéletes lesz erre a mai nap.
Mint tudjuk Eleanor haja ombre. Ami annyit jelent magyarul, hogy "árnyék".
Legtöbben úgy döntenek, hogy megpróbálják otthon, saját maguknak csinálják, de az én véleményem szerint jobb ezt egy szakemberre bízni. Nekem is ilyen hajam van, és örülök, hogy nem álltam neki saját magam, mert biztosan elrontottam volna. Ez a hajzuhatag akkor szép mikor természetes az átmenet, nem pedig hirtelen a sötétből a világosba vagy épp fordítva tér át. 
Ha úgy döntöttél belevágsz egy ilyen hajba, kérj időpontot a fodrászodtól és kérdezd meg tőle, hogy csinált e már előtte ilyet. Ha igen akkor kérd meg hogy mutasson pár képet róla, ha nem akkor talán válassz egy olyan embert aki már jártas a témában.
Ha már elkészült a hajad fontos az ápolás is, mert mint tudjuk a tincsek végeit először leszívják ami eléggé megviseli a hajvégeket. Legjobb ha egy direkt hajvégekre kifejlesztett olajat használsz, de ezt csakis kizárólag a hajvégekre, mert különben nagyon könnyen bezsírosodik a hajad. Mindenképp használj az érintett területen balzsamot ami megkönnyíti, hogy a hajad könnyen regenerálódjon. Az teljesen biztos, hogy az ombre ebben az évben nagy sláger és nagy divat. 
Eleanor ombre-haja.:

Ha mégis úgy döntesz, hogy maradsz a régi egyszínű hajadnál azt is ezerféle képen teheted különlegessé. Felgumizhatod, kiegyenesítheted, felkontyolhatod, begöndörítheted, lehet hullámos, vagy esetleg egy kis fonattal is megbolondíthatod. Most ezeket fogjuk sorjában kielemezni.
1. Lófarok:
Ha épp tombol a hőség, vagy ha sportosan vagyunk felöltözve, nincs is jobb annál, mint aminkor nem melegíti még a hátunkat a hajunk és nem lóg bele a szemünkbe. Bátran viseljétek ha épp csak kiruccantok valahová, elmentek futni, vagy épp csak a közeli boltba ugratok el. Ha épp egy koncertre, fesztiválra készültök ez a legmegfelelőbb választás a hajad szempontjáról. Így a táncolás, ugrálás közben sem fog zavarni. Eleanor is ezt választotta a V fesztiválra még a nyáron.
Még tovább bolondíthatjátok egy feltűnő hajgumival, vagy ha előtte begöndörítitek, vagy befonjátok majd úgy gumizzátok fel. Tehetitek a fejetek tetejére, de a tarkótokhoz is. Ez is eléggé divatba jött mostanában, hogy a nagy divatházak egy egy divatbemutatón a modellek copfjait teljesen a tarkójukhoz teszik.
2.Egyszerű egyenes:
Eleanort nagyon ritkán láthatjuk egyenes hajjal, viszont néha ő is így hordja haját. Ha nincs sok időd akkor ez a legmegfelelőbb választás. Egyszerűen csak át kell fésülni a hajad, vagy néha egy egy rakoncátlan hajszálat egy hajvasalóval rendbe tenni. Viszont amit soha ne feledjetek el hajvasalás előtt. Mindenképp fújjátok be a hajatokat, legalább a végét egy magas faktorú hőállóval. Ezt minden nagyobb drogériában vagy élelmiszerboltban megtalálható. Érdemes beszerezni, mielőtt még a hajad vége tönkremegy. 
Feldobhatod a hajad, ha így unalmasnak találod egy oldalfonattal, vagy több kisebbel hátul, vagy ahol neked tetszik. Ahogy Eleanor hordja: 

3.Egyszerű konty:
Ha este nem volt időd hajat mosni, vagy csak nagyon sietős a dolgod egy hajgumival megoldhatod a reggeli hajproblémát. Ezt a fazont több féle képen is elkészítheted. Ha csak egy hajgumi áll rendelkezésedre akkor felcopfozod majd áthúzod kétszer és kész is vagy. Ha nem szeretnéd olyan feszesre, hanem laza kontyot akarsz elérni akkor ne húzd olyan szorosra a gumit. Viszont ha van otthon kontygumid akkor még szebb gömböt tudsz a fejed tetejére kreálni. Ezt akár drogériában is beszerezheted, de sok ruhabolt is tart belőle sok színben és formában. Van amelyiket szét lehet nyitni és úgy lehet felcsavarni rá a hajad, de van teljes kör alakú ami a hajad színéhez választható. ebbe csak bele kell bújtatni majd felcsavarni a hajad rá és hullámcsattal vagy hajlakkal fixálhatod. 
Ahogyan Eleanor hordja: 

Hogy használd a kontygumit:

4. Göndör-hullámos:
Ez az a hajstílus amit Eleanor is képvisel. Természetes hullámos tincsei vannak, amiket sokszor variál, vagy épp csak kiengedve hord. Nagyon sok lány akinek egyenes haja van szeretne göndör illetve hullámos hajat, viszont akiknek hullámos azok pedig az egyenes haj felé hajlanak. 
Itt van pár tipp, hogy hogyan lehet könnyedén hullámos / göndör hajat varázsolni:
~lágy hullámok: Legegyszerűbben úgy oldhatjuk meg, ha még nedves hajunkba göndörítő habot teszünk és konty formájában feltűzzük és egész estére úgy hagyjuk. Reggel meglepődve tapasztalhatjátok, hogy egyenes hajatok lágy hullámokként omlik majd a vállatokra.
Ha időnk engedi akkor válasszátok szét a hajatokat kisebb tincsekre tekerjétek fel és hullámcsattal rögzítsétek a fejeteknél. Hagyhatjátok itt is, hogy magától megszáradjon, de hajszárító segítségét is kérhetitek.
~kunkori fürtök: Ez a haj elkészítése már egy kicsit időigényesebb, így ha reggel szereznétek elkészíteni egy fél órával előbb keljetek fel, mint szoktatok. A hajat göndörítő samponnal mossátok meg, így a hajatok sokkal ápoltabb hatást fog mutatni. Szárítás előtt ilyenkor is használjatok göndörítőhabot vagy szérumot, mivel ezek csak segítenek megtartani a loknikat. Ezek után nincs más teendőtök, mint a szárítás. Legszebb eredményt úgy érhettek el, ha egy nagy tárcsájú hajszárítóval dolgoztok. Ilyenkor hajtsátok a fejeteket előre és a hajatokat engedjétek a föld felé, majd a hajszárítóval alulról melegítsétek. Az eredmény magáért fog beszélni. 
Eleanor loknis haja:


5. Fonatok:
Nincs is szebb, ha nyáron egy hosszú haj be van fonva és hátra van engedve. Remekül mutat a lebarnult bőrrel együtt. Bármikor könnyen elkészíthető, és rengeteg féle, forma létezik ezekből is. Nem nehéz őket megtanulni, egy alap fonást pedig szerintem mindenki tud, és nagyon mutatós.
Eleanor fonatos haja:

Hogy a rövid hajúaknak is kedvezzünk. Számos lehetőség van akkor is ha a hajad nem olyan hosszú, de fel szeretnéd dobni egy kicsit. Mutatok pár példát erre is.
Legjobb példa a rövid hajra Emma Watson, és ha itthon gondolkodunk akkor Ördög Nóra. Mind a ketten nagyon divatosan hordják/hordták rövid frizurájukat.
Mutatnék pár képet, amin különböző stílusban hordják ezt a hajat. Bátran válogassatok.
Remélem mindenkinek tetszett ez a kis haj összeállítás. Hamarosan jelentkezünk új résszel!! Ha bármi kérdésetek lenne akkor ITT tudtok kérdezni tőlem ITT pedig Ágitól. Elértek Instagramon  Tumblr-n Facebook-on és a másik Blogomat is olvashatjátok. Lesz hamarosan egy meglepetés!!! 
Viszont mindenképp hagyjatok kommentet, hogy mi tetszik esetleg mi nem, és miről szeretnétek olvasni az elkövetkezendő napokbanszorítsatok nekem holnap, holnapután, mert angol írásbelit írok :$
puszi Patti & Ági Xx


5 megjegyzés:

  1. Fantasztikus...sok új tippet olvashattam ebben a részben :) Imádom <3 én szetetném megköszönni, hogy létrehoztátok ezt a blogot :)*-* Egyik kedvencem :D Csak így tovább :3

    VálaszTörlés
  2. Hmm mindig is irigy voltam Eleanor hajára :$ A göndörítéshez írt tanácsok nagyon tetszenek, utána is fogok nézni ezeknek :)

    VálaszTörlés
  3. Csodálatos.Én rengeteget szoktam bajlódni a hajammal,hogy most befonom,most begöndörítem,kiegyenesítem.Most rengeteget segítettek ezekkel a tippekkel főleg a konty témában.A napokban vettem egy kontyhajgumit,de nem tudtam vele olyan szépet csinálni,mert még nem tudtam nagyon,hogy hogyan kell.De most megtanultam,köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötletek voltak.Én meg is fogadom

    VálaszTörlés
  5. imádom. imádom-imádom-imádom!!

    VálaszTörlés