2013. május 21., kedd

Divatházak

A blog második bejegyzését mindjárt azzal kezdeném,hogy rengeteg negatív kritikát és beszólást kaptunk. Noss szeretném erről elmondani, azaz leírni a személyes véleményem (Ági)
Nagyon szánalmasnak tartom, hogy holmi 12 éves senkik, noname írogatnak kritikákat. Ha ennyire értenek a dolgokhoz, akkor a nevüket is felvállalhatnák. És aki ennyire merész, hogy ask-on pofázik, annak szívesen adok lakcímet, és élőbe megbeszélhetjük. Ha ki akarjátok nyilvánítani a véleményeteket, akkor élőbe tegyétek. Face to face. 

Miután kiadtam magamból a dühömet, jöjjön néhány szó Eleanor stílusáról. 




Eleanor egyértelműen a kifinomult nőies stílust képviseli. Megkockáztatom, hogy talán még kissé hipszteres is. A ruhatárában leginkább kifinomult, lágy lejtésű, finom szabásvonalú, eleganciát tükröző darabok találhatók. Az anyagok közül leginkább a csipke dominál, amit könnyen kombinál egy farmer anyaggal. 
El kifinomult, nőies stílusából adódóan látszik, hogy a  minőségi ruhaneműket kedveli.
Jöjjön néhány divatház,(és azoknak történelme) amiket El is gyakran meglátogat.




A Burberry darabjai El ruhatárának elengedhetetlen kellékei. Ez nem csoda, hiszen a márka rengeteg kifinomult darabot dobott a piacra. Emellett persze megtalálhatók merészebb, rockosabb darabok is a divatház palettáján. A női ruhák mellett, számos öltönyt és férfiruházatot is piacra dobott. Ezeket Harry Styles is szívesen hordja. A márka talán a legrangosabbak közé tartozik a divat világában. Vetekszik a Chanel-el és a Prada-val is. A márka bővítette kollekcióját parfümökkel is, amik mint árban, mint minőségben vetekednek a nagyobb divatházak által piacra dobott termékeivel. A márka elengedhetetlen arca  Cara Delevingne. 
                                  
A bohókás modell Angliában, és Amerikában is lelkesen képviseli a márkát. Lényegében a divatháznak köszönhetően szerezte meg a világhírnevet. 
Miután a márka világhírnévre tett szert, az árak is rohamosan nőttek. Ez nem csak a hírnévnek, de a kiváló minőségnek is köszönhető. Nem véletlen, hogy a Burberry szalonjai a legmenőbb szalonok közt ismert.
Ahogy a képen is láthatjuk, nem csak a ruhák, de az üzletház is elképesztő. Ennek fontos szerepe van a vásárlok becsalogatásában. Hiszen mindannyian tudjuk,hogy jobb érzés egy trendi butikba vásárolni, mint egy lepukkant turkálóban. Néhány érdekesség a márkáról... Thomas Burberry textilkereskedőként kezdte pályafutását; majd saját üzletét 21 évesen alapította meg 1856-ban. S noha ma már a hangsúly a stíluson és a designon van, akkoriban még a funkcionalitás volt a legfontosabb a ruhadarabok tervezése során. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy Roald Amundsen Burberryben hódította meg a Déli Sarkot és a rendkívül tartós anyagok Ernest Shackletont is segítették Antarktisz-expedíciója során 1914-ben. Az alapító innovativitását mutatja, hogy a gabardin és a második világháborúban a katonák által használt viharkabát is a Burberry fejlesztése. A ruhadarab már-már a korszak jelképévé lépett elő, gondoljunk csak a háborús filmek alakjaira, vagy Humphrey Bogartra a Casablancában.
Az 1920-as évek óta a kockás anyag a brit márka jól felismerhető névjegye, azonban ma már nem csupán ez a motívum jelenik meg a ruhák, cipők, táskák kínálatában, mint volt az korábban.
A Burberry termékek kiválóan ötvözik a funkcionalitást, eleganciát, hagyományokat és a divatot. Nem csoda, ha meghódítottákAmundsentShackletontFergie-t, Humphrey Bogartot, Audrey Hepburnt (Breakfast at Tiffany's), Winston ChurchilltGeorge Bernard Shaw-t, Peter FalkotRonald Reagant és Paul Newmant is.
Eleanor Burberry kabátja(ezen kívül még van neki,de talán ezt hordja a legtöbbet):
(A kabát magyar árban kb 450.000 HUF)

Eleanor Murberry táskája: 


Hivatalos oldal: www.burberry.com  


A Topshop El kedvenc divatháza. Talán innen van a legtöbb ruhája és kiegészítője.Mi sem bizonyítja jobban, minthogy Eleanor elláogatott a 2013-as Topshop bemutatójára. Ezen persze nem csodálkozunk, hiszen a divatház eléggé elterjedt az Egyesült Királyságban, valamint meghódította Amerikát is.(Magyarországon sajnos még nem elterjedt márka.) Rendkívül változatos palettával rendelkezik a márka, hiszen a laza, lezser ruháktól, a nőies, szexi darabokig minden megtalálható. Emellett forgalmaz még kiegészítőket, körömlakkokat, és cipőket is, amikből Eleanor szívesen válogat. Árban megüti a nagyobb divatházak árkategóriáját, ám vannak olcsóbb, ám ugyanolyan jó darabjai is. A minősége is kifogásolhatatlan, rendkívül precíz szabással és varrással vannak elkészítve a ruhák, ezzel eleganciát sugározva.                                                                       
Az üzletházaik is rendkívül igényesen vannak berendezve, ezzel kellemes érzést keltenek a vásárlókban.A képet Patti készítette, aki maga is látott ilyen üzletet. Hihetetlen mázlista!
Érdekesség: Rihanna saját kollekciót tervezett a márkának, később azonban beperelte, mert az arcképével ellátott pólókat forgalmaztak. Rihanna azonban nem járult hozzá.
El néhány Topshopos darabja:

Hivatalos oldal: www.topshop.com




Ha épp nem a Topshop széles palettája között válogat, akkor körül néz az Angliában igen csak elterjedt Forever 21 üzleteiben. A márka jóval olcsóbb mint a Burberry vagy a Topshop, azonban legalább annyira trendi. Kislányos vonala mindenkinek jól áll, elbűvölő, és bárhol hordható. Ruháiban nem jelenik meg olyan mértékben az elegancia, mint a Burberry-ben, de így sajátos stílust varázsolva marad egyedi. Hazánkban azt hiszem nem elérhető, ha csak az internet segítségét nem kérjük. Sajnos hiába kutakodtam, nagyon kevés képet találok ahol El a márka ruháiban mutatkozik. Az azonban biztos, hogy a ruhatárában megtalálható a szalon néhány darabja , ezt bizonyítja, hogy a 2012 olimpiára is egy Forever 21 darabban érkezett.
A márka szalonjai meglehetősen trendik, ezzel csábítják a fiatalokat a vásárlásra.
Hivatalos oldal: www.forever21.com





Noss ez a márka senkinek nem ismeretlen. A hazánkban is igen nagy népszerűségnek örvendő H&M üzleteit Eleanor is felkeresi. A márka középkategóriás, egyszerű emberek számára is megfizethető. A minősége szintén a középmezőnyben van. Mindenféle stílust ötvöz, ennek segítségével bárki a stílusához tud öltözni.Rengeteg kiegészítőt és cipőt is a piacra dob, ezek segítségével még trendibbek lehetünk. Hazánkban talán ez az egyetlen ami elérhető Eleanor kedvenc szalonjai közül.
Néhány érdekesség...
H & M Hennes & Mauritz AB (röviden: H&M) egy svéd multinacionális vállalat, mely a világ egyik legnagyobbja a kategóriájában, a divat világában.
2011-ben a világ 43 országában volt jelen több, mint 2300 üzlettel, ezzel a spanyolérdekeltségű Inditex (Zara, Bershka, Pull and Bear) után a világ második legnagyobb kiskereskedelmi lánca.


Eleanor ruhatárában még megtalálhatók a Zara, Pull&Bear, illetve egyéb angol divatmárkák darabjai is.

Iratkozzatok fel rendszeres olvasónak és komizzatok! :D
Patti&Ági



7 megjegyzés:

  1. alig várom a következő részt:))! nagyon tetszett! tetszik hogy teljesen részletesen leírtok mindent, hol van és hol nincs ilyen butik és az árakkal is szembesítettetek minket. várom mi lesz a következő :)!

    VálaszTörlés
  2. Imádom a blogotokat*o* divat a mindenem és Eleanor stílusát is szertem.és ahogy ezt a kettőt ti itt mind összevetitek az maga az álom :) gyorsan tegyétek fel az újabb részt*-*igazán.sokat lehet tanulni ebből.a blogból :D

    VálaszTörlés
  3. Váháá imádooom<3 zseniális, hogy ennyi mindent írtok, és nem egy teljes copy stílusú oldal, mert az szörnyű lenne.
    Nagyon siessetek a következővel! Azt hiszem rendszerint fogom olvasni, és ellesek pár kedvemre való trükköt, darabot:)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok. Most találtam rá erre a blogra, de már most tudom, hogy ezer százalékra követni fogom. Azon kívül, hogy eredeti és a divattal foglalkozik, még szépen is van megfogalmazva, ami szerintem mindig egy pluszpont. Nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább. :)

    VálaszTörlés
  5. Sziaszrok! Szerintem érdemes folytatnotok mert nagyon szépen meg vam fogalmazva. Nem kell foglalkozni azokkal az emberekel foglalkozni akik olyanokat irtak mert szánalmasak-_- Mind1 az a lényeg hogy ez az egyik legjobb divat blog és folytasátokkkk ;) Hamar a kövittt !!!!! ;)))

    VálaszTörlés
  6. Hát.. vélemény?! Ja aha megvan.. kimásolt sablonos szöveg.. ! Tele van szóismétléssel az egész.:) Ugyan már.. Ha wikipédián rákerestek simán megtaláljátok ugyanezt!.. Ez az egész egy másolat' Ezer százalék, hogy többet nem pazarlom rá az időm..:*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. végül is majd egy olyan ember véleményére adunk aki nem tudja felvállalni magát.. másik neve mögé bújuk. :) egyébként meg igen 1-2 rész ami a biográfia rész másolva lett, mivel emberek életét nem fogjuk begépelni, mivel mindenhol ugyanezt írják. nyugi nem is kell pazarolni az idődet, mert nem kell itt irigykedni... na puszaaaa. P.xx

      Törlés